Těstoviny s tvarohem a máslem
Vyzkoušíme těstoviny s tvarohem a máslem, jak chutnaly bratrům Zátkovým, kteří nejen tento recept zanechali v kuchařkách. Nahlédli do nich Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
- ¼ kg těstovin (fleky, široké nudle)
- ¼ kg měkkého tvarohu
- 5 dkg másla
- sůl
- cukr a skořice, nebo smažená cibulka
Těstoviny vložte do osolené vroucí vody a vařte do měkka. Poté je sceďte, ale neproplachujte studenou vodou – aby na nich ulpělo trochu škrobu, který lépe váže další suroviny. Tvaroh rozdrobte vidličkou. Pro sladkou verzi ho můžete osladit, pro slanou osolit. Do horkých těstovin přidejte polovinu rozpuštěného másla a promíchejte. Vmíchejte tvaroh. Zbytek másla rozpusťte a přelijte přes porci. Posypte cukrem a skořicí nebo osmaženou cibulkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.