Kapr na bejlí podle receptu z Lužický hor
Tentokrát připomeneme jednu všestrannou bylinku – řebříček. Ten se dříve používal nejen k léčení různých neduhů, ale měl své místo i v lidové magii a kuchyni.
Ingredience
- Hrst listů řebříčku
- 1 lžíce petrželky
- sůl
- 10 dkg másla
- ryba (asi ½ kg)
Kapra očistíme a rozdělíme na porce. Osolíme a potřeme polovinou rozpuštěného másla a dáme péct. Do druhé poloviny rozpuštěného másla dáme nasekané bylinky, promícháme a před dopečením s tím rybu potřeme a dáme dopéct. Podáváme s chlebem nebo s bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.