Babiččin odvar z čekanky na trávení
Kořen čekanky naše babičky využívaly jako náhražku kávy. Anebo z ní vařily odvar na trávení.
Ingredience
- 1 kávová lžička mletého kořene čekanky
- 2,5 dcl vody
- 1 lžička medu
Kořen s vodou vložte do hrnce a ohřívejte 5–7 minut, nesmí se vařit. Potom odvar odstavte a nechte ho zakrytý louhovat přibližně 10–15 minut. Odvar sceďte a do vlažného čaje můžete přidat malou lžičku med. Odvar podporuje trávení, vylučování žluči, podporuje funkci jater, ledvin a čistí krev. Pijte teplý dvakrát za den.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.