Masopustní masové knedle
V masopustně laděných receptech se dozvíme, jak se v dobách našich babiček v tento čas bavili řezníci a jak připravit masové knedle.
- ½ kg vepřového masa
- 3 vejce
- strouhanka
- špek na omastek
- 40 dkg polohrubé mouky
- 1 dcl vody
- sůl
- pepř
Nejprve si připravíme nudlové těsto: mouku se špetkou soli dáme na vál a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme 2 vejce a postupně přidáváme vodu. Vypracujeme tuhé vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál. Rozdělíme ho na více bochánků a necháme chvíli odpočinout.Z každého bochánku vyválíme tenkou placku a necháme proschnout.
Vepřové maso, osolíme, opepříme a nakrájíme na malé kousky, které promícháme se strouhankou a vejcem. Směs masa zabalíme do nudlového těsta, pevně uzavřeme, aby maso při vaření z knedlíčku nevypadlo. Knedlíky dáme vařit v osolené vodě. Uvařené omastíme vyškvařeným špekem a posypeme strouhankou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka