Divoká kachna pečená
Povídání nejen o vaření v dobách našich babiček tentokrát Vladimíra Jakouběová věnuje mysliveckému stolování. A přidá recept na pečenou divokou kachnu.
- 1divoká kachna
- sůl
- pepř
- 12 dkg másla
- 5 zrnek nového koření
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 bobkový list
- 2 proužky citronové kůry
- 6 bobulek jalovce
- 1/2 sklenky červeného vína
Dobře oškubaná divoká kachna se potře solí a peče se na másle s celým kořením, cibulkami, mrkví, bobkovým listem, citronovými proužky a bobulkami jalovce, aby byla náležitě šťavnatá. Pak se vyndá z pekáče a položí na ohřátou mísu do horké trouby. Šťávu zbylou na pekáči zbavíme povrchového tuku, svaříme ji s vínem, procedíme žíněným sítkem a předkládáme ve zvláštní nádobce.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.