Borůvkový šnaps „lesňák" podle receptu z Podkrkonoší
Trochu si dopřejeme, což v dobách našich babiček nebylo nic tak výjimečného. Letní ovoce sloužilo nejen k přípravě moučníků či zavařování, ale také do různých šňapsů. Jak z borůvek vytvořit lesňák poradí Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
Ingredience
- 2 litry borůvek
- 1 l vody
- 25 dkg cukru
- vanilka
- 2 lžičky skořice
- 1/2 l pálenky
Borůvky krátce povaříme s vodou, propasírujeme, přidáme cukr, vanilku cukr a povaříme. Přidáme skořici, a ještě chvilku vaříme. Necháme vychladnout, přilijeme pálenku a stáčíme do lahví přes jemné sítko.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka