Pstruzi na rožni

Recepty našich babiček nás tentokrát zavedou do panské kuchyně. Právě díky ní vznikly regionální rozdíly jednotlivých kuchyní. Mezi recepty, které se hospodyňky v panské službě naučily, patří třeba pstruzi na rožni. S Vladimírou Jakouběovou natáčel Jaroslav Hoření.

Ingredience
  • 4 pstruzi
  • 2 lžíce citrónové kůry
  • 6 lžic másla
  • 1 lžíce bílého vína
  • 1 lžíce medu
  • 1 česnek
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • sůl

Pstruhy osolíme a asi 10 minut pečeme na rožni na dřevěném uhlí. Během pečení občas potíráme směsí připravenou mírným zahříváním směsi z výše uvedených surovin. Jako přílohu podáváme pečené cibulky pokapané citrónem.