Mrkvance
Mrkev zná každý jako kořenovou zeleninu sladké chuti a oranžové barvy. Je také oblíbeným lékem na řadu neduhů, pokrm z ní připravíte v podobě sladké i slané. Vladimíra Jakouběová pro nás má sladký recept na mrkvance.
Ingredience
- 1/2 kg polohrubé mouky
- 20 dkg mrkve
- 2dkg droždí
- 1 vejce
- 2 lžíce cukru
- lžíce másla
- hrnek mléka
- povidla
- tvaroh na strouhání
Mrkev jemně nastrouháme, zalijeme trochou vody, přidáme máslo a dusíme doměkka. Z poloviny šálku mléka, lžičky cukru uděláme kvásek. Do mouky přidáme cukr, špetku soli, kvásek a prolisovanou mrkev, máslo a vejce, vlahé mléko a zaděláme těsto. Po vykynutí uděláme malé vdolečky, upečeme a potřeme povidly a sypeme strouhaným tvarohem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka