Buřty na černém pivu
Snad každý zná nějaký recept na přípravu jídla z buřtů či špekáčků. A tyto recepty znaly už naše babičky. Tak si jeden z nich připomeneme a Vladimíra Jakouběová k tomu přidá i něco z historie špekáčků.
- 8 špekáčků
- 3 cibule
- 1 černé pivo
- sůl
- pepř
- česnek
- pálivá paprička
- mletý nebo drcený kmín
Do pekáče rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, asi půlcentimetrovou vrstvu, na ni dáme na půlky rozkrojené buřty, které osolíme, opepříme a pokmínujeme. Prolisujeme česnek, dále zalijeme kečupem a rozložíme feferonky nebo zasypeme chilli kořením a zalijeme černým pivem. Pečeme, až se pivo téměř odpaří, ale trochu ho musí zůstat, aby byla šťáva. Podáváme s pečivem. Takto pečené buřty jsou vynikající i druhý den, pokud je hned nesníte.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.