Znamení:
Panna
Životní motto:
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem.
Co dělám v rozhlase:
Hledám a natáčím zajímavé příběhy lidí, ale i věcí, o zajímavých i na zajímavých akcích. A také se snažím předávat dobré rady od zkušených lidí z různých převážně technických oborů. Takže vlastně hlavně koukám a poslouchám, co se děje kolem a to zajímavé se snažím zprostředkovat posluchačům.
Před rozhlasem:
Bylo toho hodně, takže jen stručně: v mediálním světě několik komerčních rozhlasových stanic, jeden tištěný deník a jeden týdeník. V manuálním světě od obsluhy vodní elektrárny přes elektrikáře po automechanika. Zkrátka práce všeho druhu.
Co mě baví:
Je toho hodně. Například auta, divadlo, focení, muzika, výlety, řemesla, lidi a samozřejmě rozhlas.
Všechny články
-
Jizerskohorská osada Jizerka je dnes památkovou rezervací. Proslavilo ji drahé kamení a sklárny
Na Malé Jizerské louce mezi Vlašským hřbetem a Středním jizerským hřebenem se pod čedičovým vrchem Bukovcem rozkládá osada Jizerka. Jméno jí dala protékající říčka Jizerka.
-
Vánočka podle receptu z Vysocka
V kuchyních našich babiček bylo před Štědrým dnem hodně napilno. Hospodyně musely napéct chleba a vánočky. Také jednu vyzkoušíme.
-
Kapr v pivním těstíčku
Často zmiňujeme významné autorky dobových kuchařek, ale o mužích se moc nemluví. Přitom kuchyně věhlasných podniků řídili právě oni. Třeba Vilém Vrabec.
-
Pletenec s jabčaty
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomenou důležitost kvasnic a s jejich pomocí upečeme pletenec s jabčaty.
-
Tipy na víkend v Libereckém kraji: Vlak s Betlémským světlem, Rybovka na rybníce i sobota v Linserce
Poslední předvánoční víkend je tu,nabízíme několik tipů, jak ho strávit v Libereckém kraji.
-
Chlebíček ovocný
Už koncem 19. století u nás byly různé exotické dobroty, třeba na vánočních trzích. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření poradí, jak z nich připravit ovocný chlebíček.
-
5 let na seznamu UNESCO: Krakonoš přeměnil slzu v perli a komise pochopila unikát z Poniklé
17. prosince 2025 uplynulo 5 let od zápisu výroby perličkových vánočních ozdob v Poniklé na reprezentativní seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO.
-
Černá ryba podle Anuše Kejřové
Vydáme na vánoční trhy v dobách našich babiček, kde hospodyně mimo jiné nakupovaly různé koření. A vyzkoušíme recept na černou rybu.
-
Na surovinách nešetřete a cukroví bude jako od babičky, radí paní Magdalena z hamerské pekárny
Suroviny na pečení zase podražily. Ale: Kdo si chce pochutnat na cukroví, neměl by ho ošidit. Nejen s touto radou se redaktor Jaroslav Hoření vrátil z Velkých Hamrů.
-
Pečená kachna s kaštany
Už za do našich babiček se jedlé kaštany prodávaly na ulici pečené nebo se přidávaly do řady pokrmů.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »