Nápoj pro krásu a lásku

21. červen byl v dobách našich babiček významným dnem. Slunovrat byl spojen s řadou magických rituálů, které nám připomenou Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření. A nebude chybět ani recept na nápoj pro krásu a lásku.

Za úplňku o půlnoci smíchejte na louce bílé a červené víno v poměru 2 : 1. Víno v láhvi třikrát protřepejte. Doma víno ohřívejte na mírném plameni. Přidejte 2 lžíce pálenky, 3 špetky majoránky a po snítce rozmarýny a saturejky, trochu petrželové natě a 2 špetky skořice. Odvar vařte za neustálého míchání po dobu 7 minut a podávejte.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.