Losos s kmínem na másle

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Základní surovinou je losos

Nedílnou součástí jídelníčku v dobách našich babiček byly ryby. Dokonce losos byl v té době obyčejnou rybou a tak se běžně připravoval i ve venkovských domácnostech. Třeba s kmínem na másle. Jak na to napoví Vladimíra Jakouběová, se kterou recepty natáčí redaktor Jaroslav Hoření.

Ingredience
  • ½ kg lososa
  • 2 lžíce másla
  • tlučený kmín
  • 2 lžíce sádla
  • sůl

Omyté a osušené maso potřeme rozpuštěným vlažným máslem a necháme půl hodiny odpočinout. Na pánvi rozpálíme zbytek másla se sádlem. Rybu z obou stran osolíme a posypeme kmínem. Položíme na pánev kůží dolů a z každé strany opečeme 2-3 minuty (podle velikosti porcí).

Podáváme s dušeným hráškem a vařenými bramborami nebo jenom s chlebem.