Kuře na hruškách
V kuchyních našich babiček měly na podzim své místo hrušky. A to nejen do koláčů a závinů; jejich medová chuť se dobře snoubí i s masem. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření vyzkoušeli recept na kuře na hruškách.
- 1 velké kuře
- sůl
- 2 hrušky
- zázvor
- 1 cibule
- 3 lžíce medu
- vývar z drůbků
- petrželka nebo pažitka
Naporcované kuře nasolíme, poskládáme do pekáče a proložíme je nakrájenými hruškami, které jsme zbavili jádřinců. Zázvor oloupeme a nakrájíme na malé tenké kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka a obojí přidáme do pekáče. Maso potřeme medem a pečeme v troubě asi 30 minut, podléváme je vývarem. Upečené maso posypeme zelenými bylinkami. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo s bramborovým knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.