Divoká kachna pečená

Povídání nejen o vaření v dobách našich babiček tentokrát Vladimíra Jakouběová věnuje mysliveckému stolování. A přidá recept na pečenou divokou kachnu.

Ingredience
  • 1divoká kachna
  • sůl
  • pepř
  • 12 dkg másla
  • 5 zrnek nového koření
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 bobkový list
  • 2 proužky citronové kůry
  • 6 bobulek jalovce
  • 1/2 sklenky červeného vína

Dobře oškubaná divoká kachna se potře solí a peče se na másle s celým kořením, cibulkami, mrkví, bobkovým listem, citronovými proužky a bobulkami jalovce, aby byla náležitě šťavnatá. Pak se vyndá z pekáče a položí na ohřátou mísu do horké trouby. Šťávu zbylou na pekáči zbavíme povrchového tuku, svaříme ji s vínem, procedíme žíněným sítkem a předkládáme ve zvláštní nádobce.