Česnečka z divoké mrkve
Česnečka má řadu různých podob, v Pojizeří se vařila i s využitím divoké mrkve, která ji dala zvláštní chuť. Recept má Vladimíra Jakouběová.
Ingredience
- 2 cibule
- 3 lžíce sádla
- 2–3 brambory
- 8–10 kořenů divoké mrkve i s natí
- česnek, nebo česnek medvědí
Cibulku osmažíme, zalijeme vodou, přidáme brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a uvaříme do měkka, před koncem varu přidáme nať a dva až tři stroužky česneku, případně deset listů najemno pokrájeného česneku medvědího, můžeme zahustit jíškou, nebo polévkovými nudlemi. Osolíme a podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.