Zadělávané jelení přední maso k poctě svatého Huberta
V receptech našich babiček připomeneme postavu svatého Huberta a Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření přidají zvěřinový recept na zadělávané jelení přední maso.
- 2 kg jeleního předního masa
- sůl
- 8 zrnek tlučeného pepře
- 10 dkg slaniny
- 10 dkg másla
- celer
- mrkev
- petržel
- 4 zrnka pepře
- 2 zrnka jalovce
- proutek tymiánu
- 4 dkg ořechových jader
- 4 dkg chleba
- 2 lžíce octa
- červené víno a voda podle potřeby
- půl kávové lžičky bramborové moučky
Jelení krk, hrudí, nebo plec osolíme, potřeme kořením a dáme uležet do studena na 3 hodiny. V kastrole na rozehřáté na kostičky nakrájené slanině a másle usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, celý pepř, jalovec, tymián, jádra z velkých ořechů a ustrouhaný chléb. Odleželou zvěřinu nakrájíme, vložíme na zeleninu, zalijeme octem, červeným vínem a vodou (aby byla potopena), přikryjeme poklicí a dusíme do měkka asi 2–3 hodiny. Poté maso vyndáme, šťávu zaprášíme bramborovou moučkou, povaříme a prolisovanou nalijeme na maso.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka