Vepřové dušené na kmíně

V receptech našich babiček tentokrát čeká vepřové dušené na kmíně. Kmín sedláci dříve pěstovali na loukách a jeho dozrávání naznačovalo správný čas na senoseč.

Ingredience
  • 1 kg vepřového plecka
  • sádlo
  • 20 dkg cibule
  • 5 dkg hladké mouky
  • 2 lžíce kmínu
  • mletý pepř
  • 4 dcl piva
  • 2 lžíce nastrouhaného starého chleba

Maso nakrájíme na kostky. V rozpáleném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak osolíme, opepříme a posypeme tlučeným kmínem. Podlijeme polovinou piva, přikryjeme a udusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme nastrouhaný starý chléb, zalijeme zbytkem piva a chvilku povaříme. Podáváme s chlebem.