Uzené vepřové koleno
V dalších receptech našich babiček si přiblížíme průběh žní, do kterých se zapojovali i ženci z okolí. Většinou jen za stravu, ale ta musela být vydatná. Třeba uzené vepřové koleno. Recept na něj do vysílání připravili Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
- 1 uzené koleno
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček celého pepře
- 4 stroužky česneku
- 2-3 cibule
- olej
- grilovací koření
Koleno dobře omyjeme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bobkový list, pepř, nové koření, celé oloupané stroužky česneku a uvaříme doměkka. Uvařené koleno vyjmeme z vývaru (ten použijeme na polévku) a necháme trochu zchladnout. Pak je vykostíme. Pekáček vytřeme olejem a na dno rozprostřeme cibuli pokrájenou na kolečka. Na ni naskládáme kousky masa a posypeme kořením. Vložíme do trouby a upečeme. Podáváme s lepenicí (vařené šťouchané brambory s dušeným kysaným zelím.)
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.