Tvarohová vomasta se šnytlíkem a popencem

Jednou z nejznámějších kuchyňských bylinek je šnytlík neboli pažitka. Naše babičky ji přidávaly do tvarohů, sýrů, omáček i polévek. A nás čeká recept na pomazánku se šnytlíkem.

Ingredience
  • ¼ kg tvarohu
  • ¼ l husté smetany
  • 1 lžička soli
  • svazek šnytlíku
  • listy popence
  • česnek medvědí
  • mladé pampeliškové lístky

Šnytlík nadrobno pokrájíme a ostatní oprané bylinky nasekáme nadrobno. Posolíme a necháme chvilku odležet. Směs rozmícháme v míse spolu s tvarohem, smetanou a pažitkou. Mažeme na chléb. Můžeme doplnit natvrdo uvařeným vejcem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.