Tvarohová vomasta se šnytlíkem a popencem
Jednou z nejznámějších kuchyňských bylinek je šnytlík neboli pažitka. Naše babičky ji přidávaly do tvarohů, sýrů, omáček i polévek. A nás čeká recept na pomazánku se šnytlíkem.
Ingredience
- ¼ kg tvarohu
- ¼ l husté smetany
- 1 lžička soli
- svazek šnytlíku
- listy popence
- česnek medvědí
- mladé pampeliškové lístky
Šnytlík nadrobno pokrájíme a ostatní oprané bylinky nasekáme nadrobno. Posolíme a necháme chvilku odležet. Směs rozmícháme v míse spolu s tvarohem, smetanou a pažitkou. Mažeme na chléb. Můžeme doplnit natvrdo uvařeným vejcem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.