Sekaný zajíc z farní kuchyně
V receptářích našich babiček jsou nejen pokrmy, které se v rodině dědily, ale také recepty z okolních kuchyní. Třeba farních, kam nás zavedou Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
Ingredience
- 2 zaječí předky
- 30 dkg prorostlého vepřového masa
- 1 lžíce strouhanky
- 1/2 lžičky strouhané cibule
- podle chuti mleté koření (pepř, nové koření, zázvor)
- špetka citrónové kůry
- 5 dkg slaniny
- sůl
- 1 vajíčko
- 2 lžíce vína
- 10 dkg másla
- 1 cibule
- 3 lžíce kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
- 1/4 l kyselé smetany
- lžička mouky
Prorostlé vepřové a zvěřinu ze 2 zaječích plecek jemně umeleme, přidáme strouhanku, 1/2 lžičky strouhané cibule, koření (pepř, nové koření, zázvor), citrónovou kůru, sekanou slaninu a sůl. Vše promícháme a přidáme vajíčko. Uděláme šišku, pokropíme vínem a dáme péci na cibuli, zeleninu a máslo. Šťávu propasírujeme a můžeme ji nakonec zalít smetanou. Podáváme s knedlíkem nebo s bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka