Postní hrachové lívanečky
V receptech našich babiček zalistujeme ve více jak stoleté kuchařské knize, kde je i návod na hrachové lívanečky.
Třetinu litru hrachu uvaříme a protlačíme cedníkem. V míse utřeme 7 dkg másla, přidáme hrách, v mléce namočenou a vymačkanou žemli, dobře rozetřeme, přidáme 2 celá vejce a 2 žloutky, trochu moučkového cukru, 4 dkg oloupaných, drobně pokrájených mandlí, špetku soli a znovu dobře umícháme, lívanečky pečeme na důlkovém plechu, pak je posypeme cukrem a teplé podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.