Postní dušená kapusta s bramborami
Kde se půst vzal a co má přinést? Vysvětlí Vladimira Jakouběová a Jaroslav Hoření a přidají i postní recept.
Ingredience
- 1 hlávka kapusty
- 4 až 5 brambor
- sůl
- kmín
- mletý pepř
- majoránka
- česnek
- 1 cibule
- trocha oleje
- 2 lžíce hladké mouky
Kapustu nakrájíme na nudličky, propláchneme, dáme do hrnce a podlijeme vodou. Přidáme na kostičky pokrájené oloupané brambory, osolíme, okmínujeme a necháme vařit. Mezitím na trošce oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme růžovou cibulovou jíšku. Přidáme ji ke kapustě a bramborám, přisypeme po špetce majoránky a pepře, a dovaříme do změknutí brambor. Po vypnutí vmícháme pro lisovaný česnek, případně dosolíme. Podáváme s volským vokem a s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka