Okoun na víně podle Marie Snížkové-Vochozkové
Listopad je nejen časem honů, ale i výlovů a tak povídání Vladimíry Jakouběové a Jaroslava Hořeního je rybí s receptem na okouna na víně.
Recept uvádíme v původním znění, jak ho zaznamenala dobová kuchařka:
Okoun se osolí, opepří, posype jemně nasekanou petrželkou a cibulkou, zakápne se citronovou šťávou a nechá se hodinu odležet. Potom se zprudka osmaží, zalije se bílým vínem a nechá se dusit. Do šťávy se nakonec na zjemnění přidá nasekaná petrželka a máslo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.