Bramborové opečánky s houbami
Ne každý má houby rád, nicméně v dobách našich babiček byly v tomto období pevnou a často nenahraditelnou součástí jídelníčku.
Ingredience
- 1/2 kg čerstvých hub
- 1 kg brambor
- 2 vejce
- tuk
- 1/8 l mléka
- kmín
- sůl
- pepř
Houby nakrájíme a podusíme s kmínem a solí. Oprané syrové brambory nakrájíme na tenké plátky. Do sádlem vymazaného pekáče dáme vrstvu plátků z brambor, na ně lžící naneseme vrstvu podušených hub a přikryjeme plátky brambor. Zalijeme mlékem s rozkvedlanými vejci. Osolíme, opepříme a pečeme ve vyhřáté troubě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.