Chlupaté knedlíky s chundelkou

Babiččiny recepty - Chlupaté knedlíky s chundelkou
V době předvelikonoční měly zvláštní postavení postní neděle. Ta v pořadí pátá má temný název - Smrtná. Ale vlastně bylo veselo. A my budeme vařit chlupaté knedlíky s chundelkou.
- 1 kg brambor
- 1 lžíce soli
- 10 dkg hrubé mouky
- 1 vejce
- máslo
- 1 dl smetany
Z nastrouhaných syrových brambor odstraníme vodu (necháme okapat na cedníku), přidáme ze dna usazený škrob, sůl, hrubou mouku a jedno celé vajíčko. Vše uhněteme. Do vařící osolené vody lžící vykrajujeme knedlíky, které vaříme asi 5 minut. Poté je opatrně dřevěnou naběračkou vyndáme na talíř. Do vody, která zbyla po uvaření, přidáme mléko nebo smetanu a trochu přimastíme přeškvařeným máslem. Do „chundelky“ knedlíky namáčíme. Knedlíky můžeme podávat také s dušeným zelím a osmaženou cibulkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka