Babiččiny lívance
Pokud máte chuť na něco dobrého a rychle hotového, mají pro vás Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření recept na lívance, tak, jak se dělávaly v dobách našich babiček a prababiček.
Ingredience
- 30 dkg hladké mouky
- 2 dkg čerstvých kvasnic
- 1 vejce
- ½ l mléka
- špetka soli
- 2 lžíce cukru
- tuk na smažení
- zavařené lesní ovoce
- lžička mleté skořice
- tvaroh
Do mísy dáme kvasnice, cukr, trochu vlahého mléka a necháme vzejít kvásek. Když vzejde, přidáme vejce, mléko, mouku a sůl a vymícháme těsto, které necháme přikryté kynout asi půl hodiny. Vykynuté těsto naléváme lžící do lívanečníku, který vymažeme sádlem.
Lesní ovoce prohřejeme v rendlíku s cukrem a poléváme jím lívance, posypeme skořicovým cukrem a přizdobíme sladkým tvarohem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.