Babiččina peprmintka
Jak už víme, v kuchyních našich babiček se nejen vařilo, ale připravovaly se i různé likéry. Třeba peprmintka. A Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření také představí nápojové sklo konce 19. století.
Ingredience
- 6 hrstí jemně nasekaných lístků máty
- ½ l vody
- 40 dkg krupicového cukru
- ½ l pálenky
Mátu vložíme do sklenice s širokým hrdlem, zalijeme alkoholem, uzavřeme a necháme stát 4 dny na slunci. Vodu zahříváme k varu, rozmícháme v ní cukr a krátce svaříme. Cukrový rozvar necháme zchladnout. Alkohol přefiltrujeme přes plátýnko nebo velmi jemný cedník, doplníme vychladlým roztokem cukru, promícháme a vlijeme do láhve. Uložíme v temnu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka