Postní hrachové lívanečky
V receptech našich babiček zalistujeme ve více jak stoleté kuchařské knize, kde je i návod na hrachové lívanečky.
Třetinu litru hrachu uvaříme a protlačíme cedníkem. V míse utřeme 7 dkg másla, přidáme hrách, v mléce namočenou a vymačkanou žemli, dobře rozetřeme, přidáme 2 celá vejce a 2 žloutky, trochu moučkového cukru, 4 dkg oloupaných, drobně pokrájených mandlí, špetku soli a znovu dobře umícháme, lívanečky pečeme na důlkovém plechu, pak je posypeme cukrem a teplé podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.