Jablková placka s medem

I když zima je pro včelaře obdobím relativního klidu, je to období velkého využití medu. A tak je povídání Jaroslava Hořeního s Vladimírou Jakouběovou medové s receptem na jablkovou placku s medem.

Ingredience
  • 30 dkg hladké mouky
  • 3 dl mléka
  • 4 celé vejce
  • 6 lžic medu
  • špetka soli
  • 30 dkg strouhaných jablek
  • 2 lžíce hrozinek
  • 3 lžíce tuku na smažení
  • džem na potření

Z mouky, mléka, vajec, medu a soli vypracujeme těsto, do kterého přidáme strouhaná jablka a hrozinky. Na rozpáleném tuku z těsta postupně placky osmažíme a potřeme džemem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.