Jablková placka s medem
I když zima je pro včelaře obdobím relativního klidu, je to období velkého využití medu. A tak je povídání Jaroslava Hořeního s Vladimírou Jakouběovou medové s receptem na jablkovou placku s medem.
- 30 dkg hladké mouky
- 3 dl mléka
- 4 celé vejce
- 6 lžic medu
- špetka soli
- 30 dkg strouhaných jablek
- 2 lžíce hrozinek
- 3 lžíce tuku na smažení
- džem na potření
Z mouky, mléka, vajec, medu a soli vypracujeme těsto, do kterého přidáme strouhaná jablka a hrozinky. Na rozpáleném tuku z těsta postupně placky osmažíme a potřeme džemem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.