Kroupovka s čočkou z Pojizeří
V receptech našich babiček se setkáváme i s recepty, které se ve venkovských staveních zapisovaly do notýsků. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření mají recept z Pojizeří kroupovku s čočkou.
Ingredience
- ½ hrnku čočky
- ¼ hrnku středních krup
- sádlo nebo slanina
- 1½ l vody
- sůl
- pepř
- majoránka
- česnek
Kroupy namočíme přes noc a uvaříme ve vodě. Zvlášť uvaříme čočku a propasírujeme. Protlak smícháme s vařenými kroupami, necháme přejít varem. Osolíme, okořeníme pepřem a majoránkou a dochutíme česnekem. Omastíme sádlem nebo rozpuštěnou slaninou. Podáváme s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka