Jihočeský kapr na houbách
S recepty našich babiček se vydáme na jihočeská blata. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření mají z tohoto úrodného kraje recept na kapra na houbách.
Ingredience
- 6 porcí kapra
- 25 dkg čerstvý hub (hříbků)
- 10 dkg másla
- sůl
- sladká paprika
- pepř
- 2 lžíce mouky
- 2 lžíce smetany
Nakrájené houby podusíme na másle, přidáme pepř, porce kapra osolíme a obalíme ve směsi mouky a papriky. Na pekáč rozložíme podušené houby a na ně položíme porce kapra, polijeme smetanou. Pečeme asi 30 minut, až se vytvoří na povrchu kůrčička. Nakonec porce ryb pokapeme šťávou. Podáváme s vařenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.