Drbáky z Pošumaví
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nás tentokrát zavedou do pošumavských kuchyní, kde se před sto lety z brambor vařily drbáky.
Ingredience
- 4 žemle
- 4 velké brambory nastrouhané najemno
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- 3-4 velké lžíce hladké mouky
- sůl
Brambory nastrouháme do větší mísy, dále přidáme na kostičky nakrájené žemle, osolíme, promícháme, přidáme vejce, hladkou mouku a znovu promícháme. Těsto musí být hutnější konzistence, potom tvoříme kulaté knedlíky velikosti tenisového míčku, které obalíme v hladké mouce a vložíme do vařící vody, kde vaříme 20 min. Po uvaření knedlíky vyndáme a rozkrojíme na půl.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.