Drbáky z Pošumaví
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nás tentokrát zavedou do pošumavských kuchyní, kde se před sto lety z brambor vařily drbáky.
Ingredience
- 4 žemle
- 4 velké brambory nastrouhané najemno
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- 3-4 velké lžíce hladké mouky
- sůl
Brambory nastrouháme do větší mísy, dále přidáme na kostičky nakrájené žemle, osolíme, promícháme, přidáme vejce, hladkou mouku a znovu promícháme. Těsto musí být hutnější konzistence, potom tvoříme kulaté knedlíky velikosti tenisového míčku, které obalíme v hladké mouce a vložíme do vařící vody, kde vaříme 20 min. Po uvaření knedlíky vyndáme a rozkrojíme na půl.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.