Medovina s ovocem podle receptu z Pojizeří
V receptech našich babiček jsme už zmiňovali přípravu domácí medoviny. To, co jsme se naučili, se nám bude hodit, protože tentokrát si ji ohřejeme s ovocem, aby nás zahřála v mrazivých dnech. Vyzkoušeli to Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
Ingredience
- ¼ l vody
- ¼ l jablečného moštu
- ¼ l medoviny
- ½ hrušky pokrájené na kousky
- ½ jablka pokrájeného na kousky
- 3 celé skořice
Do jedné nádoby nalijeme medovinu a pomalu zahříváme. Teplota nesmí přesáhnout 50 °C. Ve druhé nádobě svaříme vodu, mošt, skořici, hrušky, jablka a vše přecedíme. Smícháme s horkou medovinou a podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka