Zapékanec s pupavou
V září se sklízí nejen ovoce a zelenina, ale také bylinky. Ty byly v kuchyních našich babiček velmi důležité a jejich použití bylo velmi široké. Na některé jsme již zapomněli. Třeba na pupavu. A tak nám ji Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomenou receptem na zapékanec s pupavou.
Ingredience
- 6 lůžek pupavy
- sůl
- 15 dkg čerstvých hub
- 2 cibule
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce sádla
- 5 dkg strouhanky
- 1 lžíce pokrájené petrželky
- 1 vejce
- pepř
- na zálivku ve ¼ l mléka rozšleháme 4 vejce
Lůžka pupavy uvaříme v osolené vodě do měkka. Na másle podusíme nakrájené houby. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli. Pekáček vymažeme sádlem, vložíme do něj osmahnutou cibuli, podušené houby a povařená lůžka pupavy. Promícháme, zalijeme zálivkou a dáme zapéct. Podáváme s chlebem nebo vařeným bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.