Bandory s vopencem
Většina jarních bylinek končila nejen kapsářích kořenářek, ale i v kuchyních našich babiček. Tentokrát si připomeneme popenec. Recept na jeho využití při přípravě omelety mají Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
Ingredience
- 4 vařené brambory
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- hrst usekaného popence
- špetka soli
- mletý pepř
- 4 vejce
Na pánvi rozškvaříme slaninu a na ní po obou stranách opečeme oloupané, na kolečka nakrájené brambory a cibuli. Vejce rozšleháme s očištěným, usekaným popencem, osolíme, opepříme a nalijeme na brambory s cibulí a slaninou. Omeletu opečeme po jedné straně a překlopíme na talíř. Podáváme teplou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka