Čočka se zelím a uzeným
Vrcholem tohoto dílu receptů Vladimíry Jakouběové bude čočka se zelím a uzeným, ale ještě předtím nahlédneme do komory našich babiček, kam se s mikrofonem vydal redaktor Jaroslav Hoření.
Ingredience
- 30 dkg čočky
- 30 dkg uzeného masa
- 2 hrsti kysaného zelí
- 1 cibule
- sůl
- mletý pepř
- sádlo
Přebranou čočku namočíme den předem do vody. Druhý den uvaříme doměkka.
Maso nakrájíme na kostičky, zelí překrájíme na menší kousky. Na pánvi rozhřejeme sádlo a na něm necháme zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Přisypeme maso, zelí, promícháme, osolíme, okořeníme a trošku podlijeme vodou nebo vývarem a podusíme chvilku pod pokličkou. Do pánve přidáme uvařenou čočku, promícháme a podáváme s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka