Vomajda z angreštu
Nejen rajská, koprová či křenová, ale také angreštová omáčka se vařila v kuchyních našich babiček. Příprava bude jednoduchá a tak máme čas se dozvědět i něco o dalším využití angreštu. Recept připravili Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Ingredience
- 1/4 l nezralých bobulí angreštu
- 4 dkg másla
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- cukr
- 1/8 l kyselé smetany
Angrešt přebereme, opereme a zbavíme slupek i okvětí. Z másla a mouky připravíme zlatou jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme, přidáme angrešt, podle chuti cukr a vaříme spolu tak dlouho, až se bobule rozvaří. Nakonec přidáme kysanou smetanu. Podáváme k vařenému masu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka