Likér břízový
Recepty našich babiček se na začátku minulého století neobjevovaly jen v zápisnících, ale také už kuchařských knihách a dokonce i časopisech. Do jednoho z nich nahlédla Vladimíra Jakouběová a kromě receptu na likér vybrala i několik tehdejších rad.
- 1 l březové šťávy
- 10 dkg cukru
- 5 dkg medu
Do skleněné nádoby nalijeme březovou šťávu, přidáme cukr a med. Nádobu umístíme na teplé slunné místo a necháme několik dní táhnout. Potom přecedíme, přidáme ½ l domácí pálenky a nalijeme do lahví. Užíváme denně jednu odlivku na lačný žaludek při vodnatelnosti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.