Neple ze srbské Lužice
Kuchyně našich babiček byla ovlivněna nejen dostupností surovin, ale také okolními, nejen českými, regiony. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření se pro tento recept vypravili do Lužice.
Ingredience
- Brambory vařené ve slupce, oloupané a nakrájené na kolečka
- 1 salátová okurka
- 2 cibule
- 3 vejce na tvrdo
- kopr, nebo pažitka,
- kysaná smetana
- 2–3 lžíce oleje
- sůl
- mletý pepř
Cibuli nakrájíme na drobno, zalijeme olejem a necháme chvíli odpočívat. Okurku nakrájíme na kolečka, hodně osolíme a necháme vypotit. Brambory nakrájíme na kolečka, přidáme na kostky nakrájené vejce, nasekanou pažitku nebo kopr, cibuli s olejem, okurku a smetanu. Osolíme, opepříme. Podáváme samotný, nebo jako přílohu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka