Masopustní vepřovina
V receptech našich babiček Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomenou historii masopustu a přidají recept na vepřovinu.
Ingredience
- 2 dcl světlého piva
- 2 dcl bílého vína
- ½ dcl vinného octa
- 1 kg vepřové plece
- půl veky staršího chleba
- 2 zralá červená jablka
- 2 větší cibule
- sůl
- pepř
Maso na noc naložíme do vína, piva a octa. Ráno je s nálevem vložíme do hrnce, přidáme nakrájený chléb, povaříme, doplníme pokrájená jablka a cibuli. Měkké maso vyjmeme a omáčku na něj propasírujeme. Podáváme s knedlíkem, nebo s dobrým domácím chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka