Májový nedělní guláš

Začátek května patří v mnoha vesnicích májkám. O tradici jejich stavění a hlídání nám něco poví Vladimíra Jakouběová a přidá i recept na guláš. Natáčel redaktor Jaroslav Hoření.

Na sádle dáme zpěnit drobně nakrájenou cibuli a dozlatova ji osmahneme. Přidáme trochu sladké papriky, kmín, pepř, česnek, zázvor a sůl; do tohoto základu pak dáme na kostky nakrájené maso, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka. Když je maso měkké, zahustíme šťávu světlou jíškou, a dochutíme majoránkou a utřeným česnekem.

Ingredience
  • 1 kg masa, vepřové nebo hovězí
  • ¾  kila cibule
  • česnek
  • kmín
  • pepř
  • majoránka
  • zázvor
  • sladká paprika
  • sádlo
  • sůl