Likér na podporu trávení
Dalším receptem z kuchyní našich babiček je likér na podporu trávení, likér z máty peprné. A ještě se od Vladimíry Jakouběové o mátě leccos dozvíme. Natáčel redaktor Jaroslav Hoření.
Ingredience
- plná hrst mátových listů
- 0,5 l domácí kořalky
- 25 dkg cukru
- ¾ l vody
Umyté a oschlé listy zalijeme lihovým destilátem. Necháme 10 dní postát na tmavém místě, poté přecedíme a listy vyždímáme. Svaříme cukr s vodou na sirup. Necháme vychladnout a smícháme s pálenkou. Naplníme láhev a skladujeme na chladném místě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.