Kuře na másle s červenou lebedou
Léčivka, magická bylina i koření na vaření. To všechno byly pro naše babičky dobromysl. Právě o ní bude tento recept na kuře na másle s červenou lebedou, který s Vladimírou Jakouběovou připravil Jaroslav Hoření.
Dobře očistěná kuřata omej, uvnitř a povrch nasol, zašpejluj, dovnitř vlož hrst zelených lístků dobromysli, kousek másla, popraš též uvnitř malounko pepřem tlučeným, dej je na pekáč, přidej k nim kousek čerstvého másla, trochu hovězí polívky a upeč je po obou stranách do zlatova, při čemž je však musíš začasté máslem potříti, pak je vlož buď celé neb na čtvrtky nakrájené na mísu, polej je tou omáčkou a nes na stůl.
Podávej s novými mladými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.