Králík s bůčkem na česneku

Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření tentokrát připomenou svátek svaté Kateřiny, kterou začíná temné období. Před temnými silami se lidé chránili česnekem a tak si na česneku připravíme králíka s bůčkem.

Ingredience
  • 1 rozporcovaný a odblaněný králík
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce soli
  • 40 dkg bůčku

Maso omyjeme a osušíme. Česnek rozetřeme se solí a potřeme s ním porce ze všech stran. Bůček nakrájíme na silnější plátky, vyložíme jím dno pekáčku a podlijeme trochou vody. Na tento základ naskládáme porce králíka, zakryjeme pokličkou a dáme do vyhřáté trouby. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a vypečenou šťávou. Při dopékání maso odkryjeme a obracíme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.