Králík na kysaném zelí

Také tentokrát zavítáme do kuchyní našich babiček pro nějakou dobrotu a navíc se rozhlédneme po jejich vybavení. A protože budeme péct králíka, budeme se věnovat pekáčům.

Ingredience
  • 1 králík
  • 4 cibule
  • 10 dkg slaniny
  • ½ kg kysaného zelí
  • 4 dcl vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 dcl kysané smetany
  • 1 lžíce cukru
  • sůl
  • kmín
  • sladká paprika

Králičí předek nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme paprikou. Do pekáče dáme cibuli, na to porce králíka zalijeme vývarem a osolíme, okmínujeme a pečeme přikryté do poloměkka. Nasekané zelí propláchneme vodou, přidáme k masu, zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a dopečeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

klasika.jpg

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?