Králík na kysaném zelí

Také tentokrát zavítáme do kuchyní našich babiček pro nějakou dobrotu a navíc se rozhlédneme po jejich vybavení. A protože budeme péct králíka, budeme se věnovat pekáčům.

Ingredience
  • 1 králík
  • 4 cibule
  • 10 dkg slaniny
  • ½ kg kysaného zelí
  • 4 dcl vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 dcl kysané smetany
  • 1 lžíce cukru
  • sůl
  • kmín
  • sladká paprika

Králičí předek nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme paprikou. Do pekáče dáme cibuli, na to porce králíka zalijeme vývarem a osolíme, okmínujeme a pečeme přikryté do poloměkka. Nasekané zelí propláchneme vodou, přidáme k masu, zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a dopečeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.