Kachna na divoko podle receptu z počátku 20. století

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Přidáme nové koření, pepř, tymián, bobkový list a jalovec

V receptech našich babiček střídáme venkovské a městské kuchyně, tedy zápisky a kuchařky. Tentokrát Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová vybírali recept z kuchařské knihy, tedy z městské kuchyně. A to kachnu na divoko.

Recept z knihy Malá kuchařka a hospodyňka česká Vlasty Štěpánové z počátku 20. století:

Slanina, mrkev, brukev, petržel, celer, cibule, citronová kůra, bobkový list, nové kořeni, dymián a jalovec nechá se do růžova udusiti na másle. Do toho vloží se kachna rozkrájená, osolená a slaninou prostrkaná, přidá se cukr, červené víno a podlévá se polévkou.

Hotové maso se pak vyndá a do omáčky se dá pálený cukr, mouka, sůl, přilije se polévky, povaří se, procedí a vylije se na kachnu. Podobně připravuje se i divoká kachna.