Jabkovice z Pojizeří
V receptech našich babiček nás Vladimíra Jakouběová seznamuje nejen s přípravou pokrmů a nápojů, ale třeba také s tím, co se v daném čase na venkově či ve městech dělo. A tak si připomeneme přípravu jabkovice i zvyky spojené kateřinskými bály. Natáčel redaktor Jaroslav Hoření.
Ingredience
- 1 l jablečné šťávy
- 1 litr pálenky
- 2 celé skořice
- tři květy badyánu
- 5 zrnek koriandru
Jablečnou šťávu smícháme s destilátem (jabkovice, hruškovice), přidáme celou skořici, badyán a koriandr. Necháme v chladu a temnu asi týden uležet. Poté opatrně scedíme. Podle chuti můžeme dosladit medem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.