Horácké burášky
Další z receptů našich babiček je z Vysočiny. I v tomto kraji měli nezastupitelnou úlohu brambory, ze kterých tu připravovali třeba burášky.
Ingredience
- 1 kg brambor vařených ve slupce
- 30 dkg polohrubé mouky
- sůl
- případně 1 vejce
- mléko na spaření
- řepný sirob nebo med na oslazení
- 6 dkg másla
- 6 dkg máku
Den předem uvařené brambory oloupeme, přidáme špetku soli, mouku, případně vejce a zpracujeme v těsto. Rozdělíme na kousky a zformujeme do tvaru malých podlouhlých šišek, každou šestkrát nakrojíme a v troubě na suchém plechu vysypaném mákem upečeme. Upečené burášky spaříme horkým mlékem, osladíme řepným sirupem nebo medem, posypeme mletým mákem a omastíme máslem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka