Dušený pórek s vopichem
Hlavním hrdinou jarních receptů našich babiček bude tentokrát pórek. Trochu štiplavá zelenina se spoustou příznivých vlivů. A z receptů Vladimíra Jakouběová vybrala dušený pórek s vopichem.
- 3 větší pórky
- 1 cibule
- 2-3 lžíce sádla
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
- vopich (libeček)
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na kousky, vopich nasekáme nadrobno. Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli dozlatova. Přisypeme k ní pórek, osolíme, opepříme, okmínujeme a 2-3 minuty smažíme za stálého míchání společně s cibulí a vopichem. Potom podlijeme malým množstvím vody a pod pokličkou dusíme doměkka (asi 10 minut). Podáváme s vařenými bramborami a volským okem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.