Chleba s křížalami
K podzimu rozhodně patří trhání jablek a podzimní sluneční paprsky ještě mohou pomoci při sušení křížal. A ty se budou hodit na recept Vladimíry Jakouběové a Jaroslava Hořeního, chleba s křížalami.
Ingredience
- 30 dkg hladké mouky
- 20 dkg žitné mouky
- 2,5-3 dl vlažné vody
- 4 dkg kvasnic
- 1 lžička soli
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžíce sádla
- sušené švestky, nebo křížaly z jablek
Smícháme mouky, sůl, tuk a zapracujeme kvásek. Těsto zaděláme vodou a vypracujeme ne příliš tuhé těsto, které necháme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 bochníčky, do každého vtlačíme malé kousky sušených švestek, nebo předem namočené křížaly z jablek. Potřeme slanou vodou, nebo podmáslím a pečeme v předem vyhřáté troubě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka